آخرین اخبار
کد مطلب: 76781
مرگ عجيب و بي‌سروصداي کودکان تهراني/عکس
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 710

به گزارش سلام لردگان، پسر بچه 3ساله‌اي که هفته گذشته در بيمارستان مفيد بستري شده بود، خيلي بي سر و صدا مرد. مثل بچه هاي ديگري که در 20روز گذشته با مشکل مشابهي بستري شده بودند: سوختگي دستگاه گوارش با چاه‌بازکن معروف «ص» که شباهت زيادش به بطري يکي از نوشيدني‌هاي معروف، دردسرساز شده است.

ماجرا از آنجا شروع شد که در يک هفته دو مورد مشابه از مسموميت گوارشي و سوختگي سطحي پوست به بخش ICU بيمارستان کودکان مفيد گزارش شد. وجه تشابه هر دو مورد، چاه باز کن معروفي بود که بچه‌ها آن را به جاي شربت سر کشيده بودند و وقتي چند روز بعد سومين مورد مشابه تکرار شد، کادر پزشکي بيمارستان مفيد به فکر پيگيري افتادند.

ثمري، پرستار بخش مراقبت هاي ويژه بيمارستان مفيد مي گويد: «موارد زيادي از اين مسموميت گزارش شده و دليل اصلي آن تشابه بسته‌بندي‌ها و جذابيت رنگ زرد و نارنجي براي بچه ها بوده که باعث شده مايع چاه بازکن «ص» را به جاي شربت و آبميوه سر بکشند.» مايعي به شدت قليايي که به محض بلعيده شدن شروع به تخريب مي‌کنند و حتي مراجعه يک ساعته بعد از حادثه هم کمکي به نجات کودک نخواهد کرد.

ثمري مي‌گويد: «شوينده‌ها، سفيد کننده‌ها و چاه‌بازکن‌ها ترکيبات قليايي قوي دارند که وقتي خورده مي‌شوند، سوزانندگي زيادي ندارند. يعني مثل اسيدها نيستند که کودک بعد از خوردن کمي از آن، مايع را بيرون بريزد. به همين دليل حجم زيادي از مايع خورده مي شود و به سرعت بافت‌هاي مري را سوزانده و دستگاه گوارش را سوراخ مي‌کند.»

کودک سه ساله هفته گذشته در اثر سوختگي گوارشي جان باخت/ عکس: امين خسروشاهي

شوينده ها و سفيدکننده‌ها قليايي خطرناک‌ترين مواد شوينده هستند که از مواد اسيدي مثل جوهرنمک هم خطرناک تر عمل مي کنند. جوهرنمک ممکن است سطح مخاط را بسوزاند و سوختگي منتشر و وسيعي در دستگاه گوارش ايجاد کند اما قلياها بافت را سوراخ مي کنند و در برخي موارد راه هاي هوايي را متورم مي کنند و کودک به دليل کمبود اکسيژن از بين مي رود. هر چه PH شوينده بالاتر باشد آسيب بيشتر است و خوردن مقدار کمي از آن هم مي تواند سطح تماس را از بين ببرد.

ثمري مي گويد که مدتي قبل وقتي موارد اين چنيني زياد شد يکي از پرستاران بيمارستان با شرکت توليد کننده چاه بازکن «ص» تماس گرفته و اين مورد را اطلاع داده است: «بعد از آن اين شرکت بسته هاي جديدي با درِ پِرسي پيچي توليد کرد اما اين هم کمکي به کاهش مسموميت ها نکرد. شايد چون رنگ بسته بندي ها هنوز براي بچه ها جذاب است يا چون مادرها در بطري ها را به اندازه کافي سفت نمي‌بندند.»

ثمري مي گويد که بيمارستان مفيد مشغول جمع‌آوري اطلاعات درباره موارد مشابه ديگر بيمارستان‌ها است تا موضوع را از طريق وزارت بهداشت پيگيري کند.

منبع:مجله مهر

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس